Maratontreeni

Olen aikaisemmin ollut jopa himourheilija. Minulla kun on taipumusta addiktoitua.. Nuoruudessa olin jopa maajoukkoevalmennuksessa, mutta en yksilölajissa. Opiskeluvuosina tuli jumpattua ja aloitettua aiemmin hieman vastenmielinen lenkkeilykin uudelleen.

Välillä urheilun päätavoite oli polttaa kaloreita. Se ei ollut elämäni parasta aikaa. Parhaimmillaan liikkuminen ja urheilu on ollut yhdessä harrastamista ystävien kanssa. Juoksumaratoneja on koettu viisi ja parhaimmillaan olen alittanut 42 km 195 m matkan alle neljään tuntiin. Silloin olin hyvässä kunnossa!

Viime vuosina aktiivinen treenaaminen ja juokseminen on jäänyt kovin vähälle. Olen tilalle löytänyt astangajoogaa ja tämän vuoden tammikuussa bikramjooga oli hieno tuttavuus. Hedelmöityshoitojen takia olen jättänyt kaiken liikunnan pois aina alkion siirtojen jälkeen. Nyt keskeytyneen raskauden aikana kävin lähinnä hiihtämässä muutamia kertoja.

Olen päättänyt pitää huolta kunnostani ja hyvinvoinnistani. Paremmin kuin mitä olen viime vuosina tehnyt. Koitan itseäni tsempaten kerätä tänne pientä treenipäiväkirjaa. Toivottavasti se ei jää aivan onnettomaksi. Tämä maratontreeni ei siis tavoittele juoksumatkalle unelma-aikaa vaan koittaa pitää minut korvien välistä ja korvien alapuolelta mahdollisimman hyvässä kunnossa tärkeän tavoitteeni varmistamiseksi. Että kropassani voisi taas alkaa uusi raskaus ja että joku päivä meitä olisi kahden sijaan kolme.

Olen päättänyt seurata viikkotasolla painoa, liikkumiseen käytettyä aikaa ja tehoa (eli se tylsä kalorikulutus). Nämä tiedot saa kätevästi puntarista ja sykemittarista. Painon ilmoitan +/- muutoksena ja lähtöpaino on paino ennen ensimmäisen ja ainoan raskauden alkua (=tavoitepainoni). Mittaan painon aina maanantaina ja se yhdistyy edellisen viikon treenimäärään. Perään laitan ehkä jonkunlaisen kommentin viikosta.

Jos joku sattuu innostumaan tai tietää kivemman tai menevämmän tavan tähän, otan mielläni vinkkejä vastaan : ) !!


 VKO 15    juoksua 1,5 h  kokonaiskulutus 745 kcal  m= +3,8
                   Liikunnan aloitus sunnutaina. Plussalla mennään reippaasti!

VKO 16    ei kerta kaikkiaan mitään treeniä. Paino= + 3,0. Turvotus on tainnut laskea.

VKO 17     päätös ryhtyä viikolla 18 go-fat-go-dieetille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti