perjantai 15. helmikuuta 2013

Surviver

Lyhyesti yhteenveto vielä iltapäivän ultrasta. Kohdun limakalvo on kasvanut hyvin - jee! Minulla ei ole ollut mitään oireita lisäestradiolista, jota olen siis käyttänyt kierron toisesta päivästä lähtien 1 + 2 tablettia. Kummassakaan munasarjassa ei ole kasvanut "johtofollikkelia", niin kuin estrogeeni dumppaushoidon tarkoitus onkin.  Eli omaa ovulaatiota ei tässä kierrossa tapahtu näillä näkymin ollenkaan. Nyt siis kp 9.

Estrogeenia (Zumenon) jatkan koko kierron raskaustestiin asti. Lugesteronit aloitan ensi maanantaina 2 + 2 annostuksella. Siirto suunniteltiin ensi viikon keskiviikolle. Meillä olikin yhden alkion olkia kaksi, joten ensin sulatetaan keskiviikkona ne yksi kerrallaan tarpeen mukaan. Jos niistä ei selviä kumpikaan, sulatetaan kahden alkion olki. Jos siitä taas molemmat alkiot selviäisivät, todennäköisesti siirretäisiin molemmat. Ja sekin sopisi mainiosti : ) !

Vaihtoehtona kahden selvinneen alkion siirrolle väläyteltiin vain toisen siirtoa ja toisen viljelyä pari päivää eteenpäin blastokysta vaiheeseen ja sen jälkeen sen uudelleen pakastamista. Se kuulostaa hieman ikävältä. Pieni alkio on selvinnyt ensin munasoluna punktiosta, siittiökaveri on päässyt sen hedelmöittämään, sitten se alkiona on tsempannut maljalla viljelykaapissa pari päivää ja saanut kohtalokseen pakastuksen -200 asteeseen. Uinuttuaan muutamia kuukausia talviunta : ) se sulatetaan taas maljalle. TÄSTÄ edelleen selvinneenä sitä taas viljeltäisiin maljalla ja kaapissa pari päivää kunnes taas pitäisi ottaa upposukellus -200 asteeseen. JA vielä selvitä sulatus, siirto ja ehkä kiinnittyä vielä kohtuunkin. JOS joku päivä jollakin teistä tai itselläni näin kävisi, pitäisin sitä kyllä jo ihmeenä ja tätä pientä yksilöä kyllä todellisena selviytyjänä!!


1 kommentti:

  1. Tuo olisi kyllä tosi suuri ihme, jos tuosta hengissä selviäisi.
    Tosin niin on kyllä joka ikinen alkanut raskauskin. Ja miten taitavia ihmeentekijöitä ne kaikki lääkärit ja biologit ovatkaan! :)

    VastaaPoista