perjantai 22. maaliskuuta 2013

Bingo!

Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

Tämä kevät vaikuttaa tähän asti niin auringon säteilemältä, että ihan pakahduttaa!

Kävimme tänään siis klinikalla UÄ-tutkimuksessa. Aika oli hieman varhainen, johtuen lääkärimme ensi viikon lomasta, ja se minua hieman huoletti. Kulta pääsi onneksi mukaan, se helpotti jo etukäteenkin.

Tutkimusta aloitettaessa koin ensimmäisen kerran siinä pritsillä maatessa huolesta johtuvaa konkreettista pahoinvointia ja ahdistusta, sillä vasta siinä laitetta valmisteltaessa tajusin, että odottamamme tieto on nyt sekunttien päässä. Sekin tieto, että kaikki on pilalla ja ohi. Auringonpimennys.

Onneksi lääkärimme alkoi heti kuvailemaan näkymää kohdun alueelta. Kohdussa näkyi nestekertymä eli tuo ruskuaispussi. Ensimmäinen bingo! Ihanaa, se ole munanjohtimessa tai hukassa jossain päin vatsaonteloa. Sitten toki havaittiin, että vielä kovin pienenä näkyi sikiöosa ruskuaispussinkehän ulkopuolella, kuin sormuksen timantti. Toinen bingo! Ja kun lääkärimme onnistui pitämään UÄ-anturaa huolella paikallaan, kuvassa näimme vilkkuvana valkoisen ja tumman vaihtelun eli pienen Bubba Shrimpimme tai timangimme sykkeen. Kolmas bingo!

Sinnä vaiheessa kyyneleet nousivat silmiin ja katseemme kohtaaminen kultani kanssa oli taas yksi ihana muisto loppuelämäksi <3

Kun Bubbasta otettiin mittaa, oli uutinen hieman epävarma. Sikiön pituuttaa (CRL) ei kohtuni kallistuskulman takia saanut vaginaalisella anturalla kovin kattavasti esiin. Sikiö vaikutti hieman aikaansa pieneltä, 4,4 mm saatiin pituudeksi. Tämä vastasi viikkoja 5-6.  Nyyh! Toivon kovasti, että kyse on vain kuvantamiskulmasta. Mutta neljän suora nyt olisikin ollut jo aivan liikaa. Minulle jäi itse asiassa hieman epäselväksi meneillään olevan raskausviikon arvio. Olin ymmärätänyt, että tänään piti olla 6+1 päivä. Nyt en ole ihan varma..

Lääkkeet jatkuvat ennallaan eli Lugesteron 2 aamuin illoin ja Zumenon 1aamulla ja 2 illalla. Ainakin seuraavaan ultraan asti.

No, olen päättänyt suhtautua tähän voimistaen hyvää fiilistä. Eli raskaus on oikeasti alkanut, sijainti on kohdussa ja sikiössä näkyy jo nyt syke. Mittaa joudumme kontrolloimaan uudestaan parin viikon kuluttua klinikalla. Olin ajatellut soittaa tänään neuvolaan ja varata aikoja. Nyt en vieläkään tiedä kannattaako minun soittaa sinne. Sitäkään en huomannut kysyä klinikasta.

Joka tapauksessa aurinko paistaa taas ja saimme tänään kolmen bingon suoran ja timantin : ) !!1 kommentti: