lauantai 5. tammikuuta 2013

Uuden vuoden luomualoitus

Uusi vuosi on vaihtunut trooppisen lämpimässä ilmastossa hoivaillen sekä mieltä että kehoa. Joulukuun puolivälin jälkeen, kun negatiivinen tulos ensimmäisestä IVF-hoidosta ja tuoresiirrosta varmistui, alkoi töissä ylimääräistä hässäkkää ja sinällään ihanat joulupuuhatkin täyttivät päivät. Muru on jaksanut varmistella mun henkistä vointia ihaltavasti ja pikkuvauvojen ja lapsien ollessa luonamme tarkkaillut hieman suhtautumistani. En ole onnekseni ainakaan itse havainnut mitään erilaista reagointia itsessäni ja hyvä näin.

Minusta oli aika vaikeaa arvioida tämän kierron ensimmäistä päivää kun sitä läpivuotoa oli kuitenkin tapahtunut jo muutamia päiviä. Klinikalta lääkärimme neuvoi laskemaan kierron ensimmäisen päivän kunnon vuotopäivän mukaan Lugesteronin lopettamisen jälkeen.

Kun arjen täytti kaikenlainen muu ajattelu, tuntui helpottavalta luopua hetkeksi jokaisen päivän jännittämisestä. Sitähän tuo edellinen IVF-kierto oli tavalla tai toisella ollut. Totta kai silti laskeskelin jo etukäteen kalenterista mahdollista seuraavaa ovulaation ajankohtaa...

Tällä kertaa en sitten onnistunut sen bongaamisessa ovulaatiotestin avulla. Aloitin testaamisen ajoissa, jo kp 10. Kp 13 olivat viivat jo miltei saman vahvuiset, mutta seuraavan aamun testiviiva olikin taas haaleampi. Tikuttelin aina kp 16 asti, eikä se enää (tietenkään) kertaakaan vahvistunut. Päätin sitten tehdä yhteenvedon, että joko testi olikin siten ollut positiivinen jo kp 13, tai tälle kierrolle ei tullutkaan ovulaatiota.

No, meillä oli muutamia yhdyntöjä toki heti siinä kp 13 paikkeilla ja jälkeen kun ajattelin saada uimajoukkoja paikoille jo odottelemaan. Nyt on kp 23, eikä tietenkään ole yhtään mitään tuntemuksia. Puuh. Olen jo koittanut ohjelmoida itseni odottamaan tammikuun lopulle suunniteltua luonnollisen kierron PAS:ia. Kuinkakohan monelle tehdään PAS:ia luonnolliseen kiertoon? Ettei ole mitään hormonitukea ennen siirtoa?

Olemme palaamassa kotimaahan parin päivän kuluttua. Silloin on levot levätty ja arki saa taas käynnistyä. Sekä työn että hoitojen osalta. Olen kuitenkin saanut mielen tasapainon ja optimistisuuden perustason taas hyviin lähtölukemiin vuoden 2013 kunniaksi.

Toivon meille kaikille oikein hyvää ja onnekasta vuotta 2013!


2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet päässyt lomailemaan lämpimässä! :)

    Meille lääkäri sanoi, että jos PAS:iin on tarvetta niin se tehtäisiin luomukiertoon, mikäli kierto olisi ns. normaalipituinen, ja ovulaatio pystyttäisiin toteamaan ovistesteillä. Minulla luomuovis on niin harvinaista herkkua, että meillä PAS olisi tehty hormonituettuun (oliko se estrogeeni, en nyt muista?) kiertoon yhden välikierron jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Minulle tehtiin molemmat pakastesiirrot luonnolliseen kiertoon. Kuulemma jos kroppa toimii hyvin itsestäänkin niin se kannattaa siihen aina tehdä ettei turhaan kuormiteta taas ylimääräisillä hormoneilla.

    VastaaPoista